Bon Any 4707!

Avui comença el nou any xinès, basat en el calendari lunar en comptes del gregorià.





L'any nou xinès, o festa de la primavera, és la festa més important i més tradicional de Xina





.

En els dies que precedeixen l'arribada del nou any, les llars es netegen de tot allò que es considera innecessari o que ja no es vol preservar, en una acte simbòlic que vol significar que l'any que comença serà millor.

Les cel.lebracions comencen la vigília de l'any nou que és equivalent per nosaltres a la nit de Nadal i duren unes tres setmanes.

La vigília de cap d'any, els familiars i amics s'apleguen en el sopar del 'Twan Yuan Fan', que literalment vol dir 'sopar de la reunió'. En acabar-se l'àpat, era costum de tirar petards per fer allunyar els mals esperits.

El dia de Cap d'Any és costum de rendir homenatge als avantpassats i als deus xinesos, i la gent gran rep el respecte i la veneració dels més joves. Les danses del lleó i el drac donen color i alegria a la festa. I tot plegat va acompanyat d'una cuina exquisida on els plats tenen tots un simbologia pròpia. Per exemple, el peix (yu) representa "abundància"; la cebete (chiu-tsai) significa "eternitat"; els naps (tsai-tou) simbolitzen "bon auguri"; mentre que les boles de peix (yu-wan) i de carn (jou-wan) representen "reunió".